Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ


                                                                      ΛΑΡΙΣΑ  13/11/2013

 ΠΡΟΣ :     ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Κε Γενικέ ,
   Σας αποστέλλουμε  αυτή την επιστολή ως επενδυτές  των  οποίων  οι επιχειρήσεις  παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταικά έχουν υπαχθεί στον  Ν. 3299/2004 και ζητούμε από εσάς να μας ορίσετε συνάντηση στο Υπουργείο σας για τα θέματα που μας απασχολούν.        

 Συγκεκριμένα, τα προς συζήτηση θέματα θεωρούμε ότι είναι τα εξής :

   Η καθυστέρηση  η οποία αθροιστικά δημιουργείται από την υπαγωγή κατ’ αρχήν και ακολούθως  και κυρίως  από την διαδικασία Ελέγχου . Οι  αρχικές  μας  αιτήσεις  χρονολογούνται  από το  2009 και οι περισσότεροι από εμάς προχωρήσαμε στην υλοποίηση της επένδυσης  εντός του  2010. Ακολούθως οι σχετικές  αποφάσεις  υπαγωγής  μας κοινοποιήθηκαν το 2011 και αμέσως από την πλευρά μας σπεύσαμε να αποστείλουμε τους φακέλους για Διοικητικό έλεγχο σύμφωνα με την προκήρυξη .  Δυστυχώς , για διαφόρους λόγους και χωρίς δική μας υπαιτιότητα  η όλη διαδικασία που παραπάνω περιγράψαμε δεν έχει ολοκληρωθεί.

  Η Υπουργική  απόφαση για υπαγωγή και ολοκλήρωση μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων στον Ν.3299/2004  παρουσιάζει αρκετά κενά .

 − Διαδικασία εκταμίευσης : Μετά την απόφαση ολοκλήρωσης και  τη δημοσίευση στο ΦΕΚ γίνεται και η εκταμίευση της επιχορήγησης. Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας , και για την εκταμίευση , πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα της δημοσίευσης και να κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους.

Κε Γενικέ , είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων σας θα μεριμνήσετε άμεσα για την πραγματοποίηση της συνάντησης μαζί μας.



 Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕ.Σ.Ι.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                                          ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου