Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ – Ένσημα.



Παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ιδιοκτητών Φ/Β πάρκων, οι οποίοι κατά την προσπάθειά τους να λάβουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ, κλήθηκαν να προσκομίσουν τα ένσημα της κατασκευής του έργου τους.

 Σε περίπτωση που η ασφαλιστική σας ενημερότητα πρόκειται να λήξει, θα χρειαστεί ίσως να απευθυνθείτε στο ΙΚΑ για την έκδοση νέας ασφαλιστικής ενημερότητας. Το ΙΚΑ πιθανόν να σας ζητήσει να αποδείξετε την καταβολή των ενσήμων από την κατασκευή του πάρκου σας.

Το ΙΚΑ τηρεί αρχείο έργων στο οποίο θα πρέπει να είστε ενήμεροι, για να μπορέσετε να λάβετε  Ασφαλιστική Ενημερότητα. Σε περίπτωση που το έργο σας δεν βρίσκεται στην λίστα των ενήμερων έργων, θα κληθείτε από το ΙΚΑ να τακτοποιήσετε την εκκρεμότητα.  Το ΙΚΑ προβλέπει μια διαδικασία τακτοποίησης των εκκρεμών Φ/Β έργων. Η διαδικασία τακτοποίησης που προβλέπεται, είναι απλή και τα έξοδα σχετικά μικρά, ανάλογα με την ποσότητα μπετόν που έχει χρησιμοποιηθεί στην εγκατάσταση σας.

Για να αποφύγετε την καθυστέρηση εκδόσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, απευθυνθείτε στο ΙΚΑ για να ενημερωθείτε, για τυχόν εκκρεμότητα στο έργο σας.